"Ceea ce nu imbratisezi nu poti vindeca"
Sfantul Grigorie Teologul

marți, 22 ianuarie 2013

Sferele ciudate din Yakutia

Despre fenomenul Tungus sau Tunguska s-a spus ca explozia s-ar datora unui meteorit. “Meteoritul Tungus”, unul dintre fenomenele unice ale secolul XX, a cazut în taigaua evenkiana pe data de 30 iunie 1908, la 65 km de asezarea Vanavara si 500 km de Krasnoiarsk, în apropierea râului Podkamennaia Tunguska, afluent al Eniseului.” Alte voci au spus ca marea explozie s-ar fi datorat unui OZN mama, sau Terra ar fi fost salvata de un OZN “sinucigas”.
Specialistii care au mers in zona incidentului au asemuit zona cu o explozie atomica, asemanatoare cu Hiroshima. In Yakutia, localnicii se feresc sa intre intr-o zona numita de ei Valea Mortii, unde legendele spun ca ar exista un gen de arma lasata de extraterestrii antici ca sa protejeze Terra.
Pe o suprafata vasta, dar slab populata din Yakutia (Siberia), pot fi gasite niste structuri metalice de forma sferica. Se pare ca sunt vechi de peste 700 de ani. In nord -vestul Siberiei, Yakutia, exista o zona ce poarta semnele unui cataclism care a ravasit padurea si a lasat in urma fragmente de piatra imprastiate pe sute de km patrati; tot aici se gasesc si niste sfere misterioase, ingropate in permafrost (strat de sol înghețat permanent).
Potrivit dr. Valery Uvarov “instalatia” din Yakutia ar fi responsabila de explozia din Tunguska. Chiar daca este umitor, se pare ca sferele din Yakutia fac parte dintr-o arma cu plasma, capabila sa distruga meteoritii sau asteroizii ce ar putea lovi Pamantul. Cine a construit aceasta instalatie nu se stie, dar este greu de crezut ca ar fi pamanteana. (Chiar daca serialul Stargate este un film de fictiune, cei ce au urmarit povestea filmului isi amintesc probabil de armele lasate de strabuni. Sa fi stat la baza scenariului si aceste sfere si legendele ce le inconjoara ?).
Inainte de evenimentul petrecut la Tungus, samanii au dat alarma printre localnici, spunand ca au fost avertizati sa se refugieze in locuri sigure. Sa fi fost “spiritele stramosilor” sau extraterestrii ? Un lucru este cert, explozia din Tunguska a produs pagube in natura, insa oamenii au fost departe de incident.
Valea Mortii din Yakutia facea parte in antichitate dintr-un traseu al negustorilor nomazi. Un comerciant din zona, Savvinov s-a dus nepoata in zona sferelor, adapostindu-se. El spunea ca si iarna in micile incaperi din interiorul sferelor este cald ca vara. Vanatorii din zona au patruns si ei pe culoarul in forma de spirala, protejandu-se astfel de frigul noptii, insa au inceput sa se imbolnaveasca. Localnicii spun ca animalele salbatice ocolesc zona.
Amplasamentul sferelor este cunoscut doar de batranii vanatori care obisnuiau candva sa cutreiere zona. In 1936 un geolog a reusit sa gaseasca o semisfera de culoare rosiatica reusind sa patrunda in interior calare pe un ren. El a trimis o descriere a evenimentului catre centrul regional.
In 1853, R. Maak, un explorator cunoscut in regiune spunea ca a aflat de existenta unui cazan urias, facut din cupru, insa nu a putut estima dimensiunile “ceaunului” ingropat. Doar o mica parte era vizibila la suprafata, insa in el cresc arbori.
O alta persoana care a vizitat Valea Mortii, afirma ca desi multi au spus ca obiectele imense sunt facute din cupru, el nu crede asa ceva. Nu a putut recunoaste metalul dar cu siguranta nu este cupru. A incercat sa loveasca cu un ciocan suprafata metalica, insa nu a vazut urme si metalul nu poate fi rupt. Tot el a povestit ca suprafata “cazanului” este acoperita cu un fel de smirghel necunoscut, ( ce nu poate fi zgariat) care nu se datoreaza oxidarii metalului ci a fost pus special. El a mai observat ca vegetatia din jur este ciudata, cu mult mai mare decat cea obisnuita, iarba ajungand si la inaltimea unui om.
Petrecand o noapte acolo impreuna cu niste amici, ei nu au avut stari de rau insa la cateva luni dupa expeditie, unui prieten i-a cazut tot parul. Desi au vrut sa aduca mostre de metal, toate incercarile lor de a rupe o mica bucata din “cazan” au esuat. Cu toate acestea Mihail a gasit in Valea Mortii o mica sfera de piatra, o jumatate de sfera aproape perfecta de culoare neagra. Nu parea a fi o piatra naturala ci lucrata.
Mergand in satul bunicilor care isi construiau o casa, barbatul a cautat o bucata de diamant pentru a taia niste geamuri. Negasind, a scos “suvenirul” din buzunar si a descoperit cu uimire ca semisfera gasita in Yakutia taie perfect sticla geamului. Din pacate obiectul s-a pierdut cand bunicul lui a fost arestat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...