"Ceea ce nu imbratisezi nu poti vindeca"
Sfantul Grigorie Teologul

miercuri, 3 octombrie 2012

Posedarea este fenomen prin care o fiinta omeneasca gazduieste in ea o fiinta supranaturala si malefica, Forta unui „posedat” este de necrezut. O putem numi de-a dreptul „supraomeneasca”, in orice caz, inexplicabila. Iata ce povestea parintele Mathieu, exorcist din Besanton, decedat de curand, despre industriasul de cincizeci si doi de ani pe care l-a exorcizat:
Inainte sa se converteasca la religia catolica, acest om practicase mult magia neagra. Consultase multi medici, deoarece avea dureri de stomac, ba i se facuse si o operatie la vezica biliara. Degeaba. Pana la urma, si-a zis ca durerea aceea, un foc in burta, dupa cum o numea el, era cauzata de o putere rea si a acceptat cateva sedinte de exorcism. De fiecare data, la inceputul sedintei, isi pierdea cunostinta, devenea rigid si rece ca gheata. isi revenea abia dupa trei sferturi de ora.
Intr-o zi, omul a spus ca il doare in spate. Dar, vazand ca nu s-a constatat o deplasare de vertebre, parintele Mathieu a practicat inca o data exorcismul, incepand rugaciunile rituale.
“Mai intai si-a pierdut cunostinta si, la primul semn al crucii pe care l-am facut, s-a asezat ca o bara de fier, paralel cu podeaua, a fost smuls din scaun si aruncat atat de violent prin aer intr-un perete, incat am crezut ca si-a spart capul. Simtind ca nu sunt in stare sa stapanesc singur acea forta violenta, i-am chemat in ajutor pe preotul paroh si pe calugaritele de la manastirea din vecinatate. L-am asezat pe covor, in mijlocul camerei. Acum il tineam mai multi. Dar ne-a scapat din maini, cand am facut primele semne ale crucii, si s-a deplasat ca un bolid spre tavan, in picioare, desi statuse intins, cu piciorul stang intins si cu dreptul indoit. Cand a ajuns in fata unui tablou al Fecioarei, a fost impins inapoi. A cazut ca un bolovan la picioarele preotului, care tremura ca varga.”
Exorcismele au continuat si a doua zi, duminica. Parintele Mathieu a cerut ajutorul a zece barbati. Toti au confirmat faptele. L-au legat pe industrias cu o sfoara si, ca de fiecare data, acesta si-a pierdut cunostinta, devenind rece si rigid. Apoi, brusc, sfoara s-a desfacut si a scapat. Iata ce spune parintele Mathieu:
„Pe cand acest om era intins jos pe spate, cativa dintre oamenii chemati s-au asezat pe el. In timp ce exorcizam, acestia au inceput sa strige: Parinte, unde ne duce? Omul se ridica in aer cu barbatii pe el! Cand a revenit pe podea, acestia erau palizi la fata…” Si aveau de ce!”
Sursa: Almeea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...