"Ceea ce nu imbratisezi nu poti vindeca"
Sfantul Grigorie Teologul

marți, 28 februarie 2012

“Ursul Sovietic” îşi încordează muşchii.


Rusia se pregăteşte de război. Premierul de la Moscova şi cel mai probabil viitorul preşedinte al Rusiei, Vladimir Putin, a anunţat începerea unei operaţiuni de înarmare fără precedent. În paralel, Biserica Ortodoxă Rusă atrage atenţia că Moscova trebuie să fie pregătită să facă faţă unui conflict militar major.

Putin a precizat că întărirea sistemului de apărare aerian şi spaţial al ţării, pentru care vor fi alocate aproape 600 de miliarde de euro, este un răspuns la politicile militare ale NATO şi SUA. “23.000 de miliarde de ruble (2100 de mld euro) vor fi consacrate în total pentru aceste obiective în următorul deceniu. Epoca prin care trecem necesită o politică determinată de întărire a sistemului de apărare aerian şi spaţial al ţării. Este politica SUA şi NATO în materia apărării antirachetă care ne împinge să facem asta”, a explicat Vladimir Putin, într-un articol publicat azi de Rossiiskaia Gazeta.

Actualul premier a dezvăluit şi cum va arăta Armata Rusiei în următorul deceniu. “Forţele armate vor primi peste 400 de rachete balistice intercontinentale moderne, amplasate la sol şi pe mare, opt submarine cu rachete balistice, aproximativ 20 de submarine de atac, peste 50 de nave de suprafaţă şi circa 100 de aeronave militare, peste 600 de aeronave moderne, inclusiv bombardiere de generaţia a V-a, peste o mie de elicoptere, 28 de sisteme de rachetă suprafaţă – aer de tip S-400, 38 de sisteme de apărare aeriană Vitiaz, zece sisteme de rachete tactice Iskander-M, peste 2.300 de tancuri moderne, circa 2.000 de arme şi sisteme autopropulsate de artilerie, precum şi 17.000 de vehicule militare”, a precizat Putin.



Patriarhia de la Moscova anunţă că războiul e a aproape.

Interesant este că şi Biserica Ortodoxă Rusă a atras atenţia că liderii de la Kremlin trebuie să acorde o mai mare importanţă segmentului militar. “Există multe procese în lume în care Rusia ar trebui să joace un rol mai activ, de vreme ce contradicţiile economice şi sociale care există în lume sunt atât de puternice, încât pot exploda în operaţiuni militare grave. Pentru ca aceste operaţiuni militare să nu atingă teritoriul sau vecinătatea hotarelor noastre, trebuie să ţinem forţele noastre armate pregătite să participe la liniştirea situaţiilor care pot duce la război, fie în Orientul Mijlociu fie în Asia Centrală, unde situaţia este tensionată”, a afirmat, recent, Vsevolod Chaplin, preşedintele Departamentului Sinodal pentru Biserică şi Societate a Bisericii Ortodoxe Ruse.

Totodată, acesta a ţinut să precizeze că un mare război va avea loc în curând. “În orice caz, nu vom reuşi să scăpăm de un mare război”, a avertizat reprezentantul Patriarhiei de la Moscova.

Sursa:Piatza.net si Secretele Sistemului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...