"Ceea ce nu imbratisezi nu poti vindeca"
Sfantul Grigorie Teologul

joi, 16 februarie 2012

Operatiunea "Libertatea Iranului", planul secret al Pentagonului?

Militarii americani sunt gata in orice moment sa intervina, ei fiind prezenti in zona Golfului Persic.
Intalnirea dintre doi inalti oficiali ai armatelor americane si israeliene alimenteaza un astfel de scenariu. "Nu facem nimic special in acest scop pentru a ne ocupa de problema. De ce? Pentru ca, sincer sa va spun, suntem pregatiti sa rezolvam totul acum", a spus secretarul Apararii din SUA, Leon Panetta, citat de Russia Today. SUA sunt hotarate sa atace Iranul, in cazul in care va bloca stramtoarea strategica Ormuz. Israelul sustine planul americanilor de a lansa atacuri aeriene asupra obiectivelor in care se presupune ca se produc arme nucleare. Americanii raman in zona Golfului Persic, avand acolo mobilizate doua portavioane, executand misiuni de rutina in zona. Militarii americani sunt prezenti si in tarile vecine, cum ar fi Emiratele Arabe Unite, Qatar si Kuweit.

China si Rusia ii sustin pe iranieni
Pe de alta parte, o mare forta militara a lumii, China, afirma prin reprezentantul ei, Liu Weimin, ca sanctiunile si actiunile mlitare asupra Iranului nu sunt de dorit si nu vor rezolva situatia, riscand doar sa agraveze problema. Aceeasi pozitie este sustinuta si de Rusia, prin ministrul de Externe, Serghei Lavrov. Iranul isi doreste o intalnire cu puterile occidentale, avand scopul de a rezolva divergentele legate de programul lor nuclear, a afirmat ministrul de Externe al tarii, Ali Akbar Salehi. El a spus ca UE si SUA trebuie sa stabileasca data si locul unei intalniri in acest sens. Oficialii UE sustin, insa, ca o asemenea intalnire nu este programata pentru moment.
Pericolul unei conflagratii mondiale
Organizatiile care monitorizeaza situatia il acuza pe Barack Obama de un plan secret prin care sa rastoarne regimul de la Teheran si sa instaleze un nou guvern iranian pe care sa il controleze. Scopul lor ar fi atragerea Iranului intr-un razboi. Expertii avertizeaza ca un asemenea conflict ar avea urmari mult mai grave decat razboaiele din Afganistan si Irak. Multe tari vecine cu Iranul detin putere nucleara, iar un conflict major poate degenera intr-o conflagratie mondiala.
Sursa: primit pe mail

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...