"Ceea ce nu imbratisezi nu poti vindeca"
Sfantul Grigorie Teologul

duminică, 26 februarie 2012

In 2014 va incepe o noua era glaciara

Savanţii ruşi propun versiunea lor referitoare la sfârşitul lumii. Potrivit lor, peste doi ani pe Terra va începe o răcire foarte puternică. Noua perioada glaciară va dura nu mai puţin de două secole şi va îngheţa lumea. Doctor în ştiinţe Habibullo Adumcamatov, şeful Sectorului de Cercetări Spaţiale din cadrul Observatorului Pulkov, declară că planeta deja a început să se răcească. Studiind periodicitatea schimbării activităţii solare, se pot trage concluzii referitoare la încălziri şi răciri globale. „Potrivit datelor pe care le avem, începând cu 2014 temperatura va începe să scadă. Apogeul se va înregistra în 2055, plus sau minus 11 ani”, afirmă savantul.

„Răcirea va duce la reducerea considerabilă a suprafeţelor agricole. Pe lângă problemele legate de alimente va fi mult mai complicat să se extragă petrol şi gaz în zonele de nord. Vor apărea probleme legate de aprovizionarea cu căldură a populaţiei. Răcirea îi va afecta pe mulţi, aproape pe toţi, însă, în principal, pe cei din ţările nordice”, avertizează Habibullo Abdusamatov. Răcirea prognozată poate fi deja a cincea perioadă glaciară din ultimele nouă secole. Astfel de fenomene s-au înregistrat în secolele XIII, XV, XVII şi XIX. „Cum se întâmplă adesea, la început se spune că acestea sunt nimicuri, nu ştiinţă, că aşa ceva nu se poate întâmpla, apoi că e ceva adevăr în toate acestea pentru ca, în final, această teorie să fie luată în serios. Recunoaşterea teoriei privind răcirea are loc în întreaga lume”, conchide savantul.

Pe de altă parte, oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Auckland, Noua Zeelandă au constatat, în urma unor cercetări efectuate asupra modificărilor apărute în poziţionarea norilor aflaţi deasupra Pământului că înălţimea acestora a scăzut cu 30-40 de metri, ceea ce ar putea determina schimbări climatice importante pe Pamant. Norii sunt poziţionati mai jos cu 1% în medie, în perioada primului deceniu al acestui secol, potrivit unui nou studiu finanţat de NASA, pe baza datelor furnizate de către sateliti, scrie „Science Daily”. Cea mai mare reducere a înălţimii acestora a apărut la norii aflaţi la altitudini foarte mari. Conducătorul cercetărilor, Roger Davies, a declarat că „inregistrarea pe o perioada de 10 ani este prea scurtă pentru a ajunge la o concluzie definitivă, însă aceasta oferă un indiciu despre ceva destul de important, care s-ar putea întâmpla”. O reducere consistentă a înălţimii norilor ar permite o răcire mai eficientă în spaţi a Pământului, reducând temperatura la suprafaţa planetei şi o încetinire a efectelor încălzirii globale. „Nu ştim exact, ce a cauzat scăderea înalţimii norilor. Dar trebuie să fie din cauza unor schimbări a circulaţiei aerului, care dau naştere la formarea norilor, la altitudini mari”, a mai spus Davies.

Sursa: piatza.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...