"Ceea ce nu imbratisezi nu poti vindeca"
Sfantul Grigorie Teologul

miercuri, 15 februarie 2012

Hugo Chavez si Vladimir Putin: Vom apara Siria si Iranul

Hugo Chavez si Vladimir Putin au cazut de acord sa apere suveranitatea Siriei si Iranului, de "interferentele straine", in cadrul unei conversatii telefonice purtate de cei doi. Presedintele Venezuelei si premierul Rusiei s-au decis asupra unei abordari comune, pentru a apara "independenta si suveranitatea Republicii Siriene Arabe si a Republicii Islamice a Iranului, impotriva hartuirii si interferentelor puterilor straine", potrivit DayPress News. Conversatia telefonica purtata de Chavez cu Putin s-a axat si pe subiecte precum cooperarea dintre Venezuela si Rusia, in domeniile militare, comerciale, financiare, economice si industriale.
Intr-o declaratie eliberata de Ministerul de Externe de la Caracas, Chavez si Putin au afirmat ca exista nevoia de a apara independenta si suveranitatea Siriei si Iranului de "tarile colonialiste". In documentul emis de Venezuela se vorbeste si despre legaturile strategice puternice dintre cele doua tari, care au facut comert de 1,4 miliarde de dolari, intre ele, in anul 2011.
In timp ce Chavez si-a exprimat public sprijinul pentru presedintele sirian Bashar al-Assad, Moscova se opune oricarei interventii straine si oricarei folosiri a fortei impotriva Siriei, cum s-a intamplat in Libia. Totodata, Rusia este impotriva sanctiunilor impuse Damascului. Vladimir Putin a laudat realizarile din 2011, printre care recenta lansare a unei banci ruso-venezuelene, dar si progresele in cooperearea tehnico-militara. Venezuela a devenit principalul client al Rusiei, din America Latina, in domeniul achizitiei de echipament militar, cheltuind 11 miliarde dolari in acest sens, in ultimii cinci ani. Totodata, Putin l-a felicitat pe Chavez pentru discursul-maraton de noua ore, care a fost descris ca fiind "un exercitiu democratic exemplar".
Sursa: primit pe mail

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...