"Ceea ce nu imbratisezi nu poti vindeca"
Sfantul Grigorie Teologul

luni, 13 februarie 2012

Experiment extraterestru in Rusia?!

Ca în fiecare seară şi dimineaţă, traficul aglomerat de pe o autostradă de la marginea oraşului St Petersburg a blocat zeci de maşini. Pe 6 februarie, unul dintre şoferi, pe a cărui maşină era montată o cameră de supraveghere, a înregistrat imagini care au produs, imediat după publicarea pe Internet, un val de reacţii dintre cele mai exagerate.

Pe film se vede o lumină puternică, desprinsă parcă din filmele SF, iar adepţii teoriei conspiraţiei s-au mobilizat imediat. “Au aterizat extratereştrii”, a comentat unul dintre cei care au vizionat înregistrarea. Alţii au dat vina pe Vladimir Putin şi au speculat că ar fi vorba despre un test al unei rachete nucleare: “Este bomba cea nouă a lui Putin. Aveţi grijă!”. “Ştiu exact ce este: un test al unei bombe cu neutroni în St. Petersburg”, conform unei alte versiuni.

În cele din urmă, comentariile au ajuns în sfera politică, iar o persoană a scris că este un test al unei noi arme care să influenţeze opinia de vot a ruşilor. Pe 4 martie, ruşii vor merge la vot pentru a alege un nou preşedinte.

Explicaţia din spatele imaginilor filmate este, însă, mult mai banală. Din cauza unei defecţiuni tehnice, o substaţie a centralei electrice din St. Petersburg a explodat, provocând lumina puternică surprinsă de camera de filmat. Astfel de evenimente nu sunt rare în Rusia. Deseori, explozii şi defecţiuni majore ale staţiilor de electricitate lasă cartiere întregi fără lumină.

Sursa: 2012en.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...