"Ceea ce nu imbratisezi nu poti vindeca"
Sfantul Grigorie Teologul

joi, 15 septembrie 2011

Protestul de dincolo de moarte

Devenita o foarte cunoscuta si interesanta poveste legata de fantome, cunoscuta de cercetatori si pasionati drept “Mormantul hotului”, intamplarea lui John Davies a ramas neexplicata pana in ziua de azi.

In 1819, in Montgomery, John Davies a fost acuzat si condamnat la spanzuratoare de un tribunal galez pentru ca ar fi atacat si pradat doi calatori in drumul lor spre oras. Davies a protestat tot timpul spunand ca, dimpotriva, cei doi au incercat sa ii fure banii, apoi l-au dus in oras acuzandu-l de furt. Pentru ca erau doi, marturia lor a influentat decizia tribunalului, cu toate ca nu se bucurau de o buna reputatie in tinut.
Urcand pe esafod, a inceput o furtuna cumplita, iar Davies a mai protesat pentru ultima oara, spunand: “Sunt nevinovat si mor rugandu-ma la Dumnezeu sa-mi probeze intr-un fel nevinovatia, si de aceea, pe mormantul meu nu va creste niciodata iarba!”
Calaul a actionat rapid, curmand fraza tanarului englez. Acesta a fost ingropat in micul cimitir din Montgomery. Foarte curand, s-a observant ca mormantul lui se deosebea de celalalte, pentru ca, intradevar nu era acoperit de vegetatie.
Vestea s-a raspandit imediat in tinut si in scurt timp la mormantul sau a inceput un adevarat pelerinaj. Mormantul lui a fost acoperit apoi de gazon. In scurt timp acesta s-a ingalbenit si s-a uscat. S-a adus pamant ingrasat, din gradinile oamenilor, pe care s-a semanat din nou gazon. Totul era, insa, in zadar. Pamantul devenea sterp. Nici cea mai mica buruiana nu crestea pe el.
Cei doi conspiratori, care au planuit atacul lui Davies, au murit in conditii suspecte.
Catre sfarsitul secolului 19, la mai bine de treizeci de ani de la moartea lui Davies, pentru a se permite largirea unui drum si construirea altuia, tot cimitirul a fost mutat si refacut. Mai mult decat atat, pentru a se egala nivelul, a fost adus pamant nou intr-un strat de 60 de centimetri. Aleile au fost din nou facute si datorita ingrijitorilor cimitirului, care au semanat iarba, in cateva saptamani intreaga zona a fost acoperita de o noua vegetatie. Cu o singura exceptie. Mormantul lui John Davies a ramas in continuare un petic de pamant negru pe care nu crestea nimic…

Sursa:
Esenta Infinitului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...