"Ceea ce nu imbratisezi nu poti vindeca"
Sfantul Grigorie Teologul

miercuri, 16 februarie 2011

Un tsunami solar loveste Pamantul


Cea mai puternica explozie solara din ultimii 4 ani a fost inregistrata pe marti dimineata, spun expertii. O masa imensa de particule si radiatii se indreapta spre Pamant. Efectele pot aparea si dupa 3 zile. Nu discutam despre mari nereguli in sistemul de comunicatii sau in domeniul energiei, ci despre unele probleme medicale.
Profesorul doctor George Iana, şeful secţiei Radiologie şi imagistică medicală în cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, spune că, pentru a vorbi despre consecinţele acestui fenomen trebuie să ştim spectrul electromagnetic al benzii de radiaţii. Dacă sunt semnalaţi fotoni – ceea ce pot preciza fizicenii, atunci există un potenţial iradiant. Consecinţele sunt indirecte. În primul rând, populaţia trebuie să fie informată asupra concentraţiei de iradiaţii din atmosferă. Pentru că, în mod curent, există un fond de radiaţii. Dacă acesta este de 4-7 ori mai mare decât în mod curent, atunci pot fi afectate pielea şi organele vitale. Efectele se înregistrează în timp, în special prin apariţia de malformaţii, aşa cum s-a întâmplat în cazul exploziei de la Cernobîl.
Dacă fenomenul este asociat cu lumină vizibilă înseamnă că există o concentraţie mare de energie care poate provoca arsuri ale pielii. Dacă fenomenul este însoţit de unde radio, acestea generează dureri de cap, stări de vomă, agitaţie, creşterea tensiunii arteriale.
Profesorul doctor George Iana consideră că, decomadată nu sunt motive de îngrijorare, dacă Inspectoratul pentru situaţii de urgenţă şi controlul mediului nu a emis avertismente. Totuşi, profesorul Iana recomandă femeilor însărcinate şi tinerilor să stea mai puţin afară în aceste zile.

Marti dimineata la 3:56 Soarele a aruncat in spatiu cea mai mare cantitate de materie din 2006 si pana acum. Aceasta masa de miliarde de particule se apropie de Terra cu o viteza uluitoare care poate atinge si 600 de km pe secunda. Este un fenomen de o intensitate mare care poate afecta campul magnetic al planetei. Furtuna geomagnetica sau "tsunami-ul solar" a fost provocat de o explozia solara produsa pe data de 13 februarie 2011. Pata 1158 de pe Soare a eliberat cea mai mare energie din actualul ciclu solar, o "explozie de radiatii", de la unde radio, la raze X si gama.
Observatorul Dinamicii Solare al NASA a inregistrat o flama extrema de radiatii ultraviolete, localizata la mijlocul discului solar.
Eruptia solara a cauzat si o explozie puternica de unde radio si, potrivit datelor colectate de pe observatoarele astronomice STEREO-A si SOHO, a produs un nor luminos incarcat cu particule emanate de soare - tsunami solar.

Aceasa stire a fost preluata de pe StirileProTV.ro si Jurnalul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...