"Ceea ce nu imbratisezi nu poti vindeca"
Sfantul Grigorie Teologul

marți, 8 iunie 2010

Gândul care crează...

În urmă cu 200 de ani, un celebru pictor spaniol, Francisco Goya, lansa un avertisment care a marcat istoria umanității: "somnul rațiunii naște monștri".
Pornim de la ideea susținută și confirmată de Proiectul Montauk (vezi postarea din 28.05.2010), că fiecare dintre noi poate creea prin puterea minții. Gândurile noastre, bune sau rele, se concretizează în fapte. Creierul, prin uneltele sale care sunt mâinile, a construit tot ce există acum pe pământ.

Un zâmbet, o strângere de mână, un gând frumos ... și peste câtăva vreme familia s-a constituit. De ce? Mintea a creat o legătură între două ființe. Iubirea celor doi va construi o casă, va crește copii frumoși și le va călăuzi pașii în viață...

Dar... Să mergem pe următorul raționament: nu putem adormi fiindcă gândul nostru se îndreaptă cu încăpățânare spre cineva care ne-a supărat. Puterea de concentrare este mare. Mintea noastră zămislește răul. Sunt forme de energie care rămân în spațiul întunericului și de câte ori le vom invoca, numai gândindu-ne la ele, vor veni lângă noi. Dacă gândim despre cineva că el este prietenul nostru, acest lucru se va transforma în realitate. Dacă, în schimb, îl vizualizăm ca duşman, mintea va actualiza deopotrivă şi acest gând. De aceea, cel care ştie cum să lucreze cu mintea, controlând-o printr-o practică constantă, poate atinge fericirea. Gândurile bune, frumoase pentru cei dragi, ne fac bine nouă și, cu siguranță și lor. Nu întâmplător când cineva îți spune că s-a gândit la tine te bucuri. Dacă gândul este însoțit de o rugăciune, persoana va fi protejată prin gândul tău dar, în primul rând, de pronia cerească. Să nu ne sfiim a spune Tatăl nostru pentru cei dragi.

Vespazian Ionesi, 08.06.2010, Bacău

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...