"Ceea ce nu imbratisezi nu poti vindeca"
Sfantul Grigorie Teologul

joi, 29 aprilie 2010

Ce sunt efemeridele?

Credinţa populară spune că sunt băieţii şi fetele care au murit înainte de a-şi fi îndeplinit menirea de soţi şi părinţi şi cărora li se îngăduie, o dată pe an, la sărbătoarea numită Rusalii, să coboare pe pământ în chip de fiinţe înaripate şi să se înfrupte câteva ceasuri din bucuria netrăită a nunţii şi a dragostei, dispărând în clipa când au cunoscut-o.
Oamenii de ştiinţă spun că sunt insecte care trăiesc numai o zi. Interesant este cum trăiesc. Ziua care le este îngăduită să trăiască este o ardere continuă. Nu mănâncă, nu se odihnesc. Toată viaţa lor de o zi se înalţă spre soare intrun perpetuu joc al bucuriei, fericirii, iubirii. Revin spre pământ doar pentru a se înălţa din nou...Câţi dintre noi trăim aşa? Câte zile trec pe lângă noi mohorâte? De ce viaţa ni se pare scurtă?
Efemeridele ne dau o lecţie de viaţă grozavă. Putem învăţa. Putem fi buni fără să ne coste nimic. Putem fi luminoşi pentru noi şi pentru ceilalţi. Pornim în viaţă cu dragostea şi bucuria efemeridelor. Totul este să nu ne pierdem, zborul trebuie să fie doar spre lumină...

Vespazian Ionesi, 29.04.2010, Bacău

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...